Zandvoort 2016

Na het waterballet van Hockenheim voelde Zandvoort als een warm bad, de zon  scheen er op los en het bleef droog dus alle ingrediënten voor een mooi raceweekend.  Het raceweekend  was wel enigszins gedevalueerd door het ontbreken van een aantal raceklassen was  de HARC genoodzaakt de vrij rijden  jongens op zaterdagochtend te laten rijden en daarna de races te laten starten. Voordeel  was wel dat we daardoor veel ruimte hadden om ons op te stellen .

Zaterdag om 14.00 uur startte de kwalificatie waarin kees Rozema  met 2.08.426 de snelste tijd neer zette . Aan het einde van de middag startte race 1 waar al snel  duidelijk werd dat Kees Rozema motorproblemen had en dat hij geen partij meer was voor Teun Bleijenberg die in een bloedvorm verkeerde. Teun werd 7e overall maar was de snelste van MG Competitions gevolgd door Alex de Boom en Theo vd Heuvel. Zelf ben ik niet gestart in race 1 omdat ik de slangen van de oliekoeler niet vertrouwde maar om race 2 wel te kunnen rijden ben ik nieuwe slangen gaan halen bij HP Hamer die speciaal voor mij zijn zaak nog even opende om mij aan nieuwe slangen te helpen waarvoor mijn dank. Zondag was ook weer een prachtige dag dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie racedag van te maken . Om 11 uur gingen we van start met race 2 ,Melle vd Wal en ondergetekende moesten achteraan starten omdat we niet gefinisht waren in race 1,ook in race 2 was Teun niet te houden  en weer de snelste van MG Competitions gevolgd door Alex de Boom en Theo vd Heuvel.  Om 16.00 uur ging race 3 van start , Teun had te veel van zijn motor gevraagd dus na 4 ronden moest hij opgeven, Melle had last van olielekkage waardoor zijn auto een rookspoor achter liet dat op een gegeven moment zo erg was dat hij de baan moest verlaten. De strijd ging verder tussen Alex de Boom , Theo vd Heuvel en Ton Meijer die ook nog een leuke strijd had met Robbert Jan  t Hoen  die uiteindelijk ook op moest geven door een kapotte koppeling. Al met al nog al wat uitvallers maar wel een leuke strijd voor het plubliek die zagen dat Alex de Boom 1e werd gevolgd door Theo vd Heuvel en Ton Meijer. Nu maar hopen dat Kees ,Melle,Teun en Robbert Jan de auto op tijdgereed hebben voor Spa  op 25 en 26 juni.

Tot Spa

Ton Meijer

Comments are closed.