Raceverslagen

De 5e race van dit seizoen vond plaats in Catwell Park een klein circuit met veel hoogteverschillen en veel groen.

Helaas weinig voorzieningen maar de uitstraling van deze baan maakt alles goed.

Zoals vaak in Engeland begon het bij aankomst te regenen en dat hield pas op toen we vertrokken, jammer maar een regenrace heeft ook zijn charme.

Melle vd Wal kon hier heel goed uit de voeten en won alle 3 de races in de MG Klasse en eindigde overall zelfs helemaal vooraan (2e overall in race 1 )

Teun had het ook naar zin en eindigde vlak achter Melle als 2e .

Kees Rozema eindigde als 3e .

De volgende race is tevens de laatste van dit seizoen en brengt ons naar Dijon

Ton Meijer

Zandvoort 2016

Na het waterballet van Hockenheim voelde Zandvoort als een warm bad, de zon  scheen er op los en het bleef droog dus alle ingrediënten voor een mooi raceweekend.  Het raceweekend  was wel enigszins gedevalueerd door het ontbreken van een aantal raceklassen was  de HARC genoodzaakt de vrij rijden  jongens op zaterdagochtend te laten rijden en daarna de races te laten starten. Voordeel  was wel dat we daardoor veel ruimte hadden om ons op te stellen .

Zaterdag om 14.00 uur startte de kwalificatie waarin kees Rozema  met 2.08.426 de snelste tijd neer zette . Aan het einde van de middag startte race 1 waar al snel  duidelijk werd dat Kees Rozema motorproblemen had en dat hij geen partij meer was voor Teun Bleijenberg die in een bloedvorm verkeerde. Teun werd 7e overall maar was de snelste van MG Competitions gevolgd door Alex de Boom en Theo vd Heuvel. Zelf ben ik niet gestart in race 1 omdat ik de slangen van de oliekoeler niet vertrouwde maar om race 2 wel te kunnen rijden ben ik nieuwe slangen gaan halen bij HP Hamer die speciaal voor mij zijn zaak nog even opende om mij aan nieuwe slangen te helpen waarvoor mijn dank. Zondag was ook weer een prachtige dag dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie racedag van te maken . Om 11 uur gingen we van start met race 2 ,Melle vd Wal en ondergetekende moesten achteraan starten omdat we niet gefinisht waren in race 1,ook in race 2 was Teun niet te houden  en weer de snelste van MG Competitions gevolgd door Alex de Boom en Theo vd Heuvel.  Om 16.00 uur ging race 3 van start , Teun had te veel van zijn motor gevraagd dus na 4 ronden moest hij opgeven, Melle had last van olielekkage waardoor zijn auto een rookspoor achter liet dat op een gegeven moment zo erg was dat hij de baan moest verlaten. De strijd ging verder tussen Alex de Boom , Theo vd Heuvel en Ton Meijer die ook nog een leuke strijd had met Robbert Jan  t Hoen  die uiteindelijk ook op moest geven door een kapotte koppeling. Al met al nog al wat uitvallers maar wel een leuke strijd voor het plubliek die zagen dat Alex de Boom 1e werd gevolgd door Theo vd Heuvel en Ton Meijer. Nu maar hopen dat Kees ,Melle,Teun en Robbert Jan de auto op tijdgereed hebben voor Spa  op 25 en 26 juni.

Tot Spa

Ton Meijer

Zoals elk jaar hebben we dit jaar ook weer de Spa Summer Classic op circuit Spa Francorchamps gereden, anders dan andere jaren rijden we dit jaar niet gezamenlijk met de Triumph-Competition. Helaas waren er te weinig startplaatsen beschikbaar, gelukkig konden wij ons wel inschrijven bij een andere klasse: Motorsport Morgan Challenge.
Tijdens de kwalificatie was het even aftasten hoe snel de deelnemers van de Morgan Challenge werkelijk waren, al snel bleek dat de MG’s prima tussen de Morgan’s passen. Er waren een groot aantal snelle Morgan’s, maar in het middelveld waren er genoeg gelijkwaardig aan de MG’s. Tijdens de kwalificatie was het zonnig weer, dus omstandigheden waren dus goed. Uiteindelijk bleek Kees Rozema in de MGA de snelste man, gevolgd door Cor Visser in de Austin Healey en Melle van der Wal in de MGB.

Op zaterdagmiddag om 12.40 was het tijd voor de eerste race, wederom waren de omstandigheden goed. Kees kon zijn pole position helaas niet behouden doordat Cor Visser hem al redelijk snel had ingehaald, na een korte strijd moest Kees hem laten gaan. Alex en Melle zijn hevig aan het strijden geweest voor plek 3 en 4, uiteindelijk is Alex 0,3 seconde voor Melle gefinisht. Uitslag race 1: 1. Cor Visser, 2. Kees Rozema, 3. Alex de Boom, 4. Melle van der Wal, 5. Theo van den Heuvel, 6. Rinus Valentein. Albert is helaas uitgevallen door een kapotte koppelingsplaat en Teun viel uit door motorische problemen. S’avonds zijn we met de gehele club uiteten geweest in Malmedy, vervolgens heeft een deel van de groep de avond afgesloten bij de bowlingbaan. Er kon gelukkig een borrel gedronken worden, onze race op zondag is namelijk pas om 17.15.

Op zondagmiddag was het tijd voor race 2, de race was helaas pas om 17.15 gepland waardoor we de gehele dag moesten wachten. Gelukkig waren er genoeg andere interessante races om te kijken. Race 2 was erg spannend, Kees, Cor en Alex hebben bijna de gehele race binnen een aantal seconde van elkaar gereden. Uiteindelijk bleek de Cor de snelste van het stel. Uitslag race 2: 1. Cor Visser, 2. Kees Rozema, 3. Alex de Boom, 4. Melle van der Wal, 5. Albert van der Wal, 6. Rinus Valentein. Theo, Ben en Teun zijn helaas alle 3 niet gestart door problemen. Next race: Assen.

Onze races op Zandvoort zijn altijd goed voor een groot raceveld: bij de kwalificatie kwamen 33 auto´s in de baan. Onze Engelse gastrijder Tim Cairns kwalificeerde zich met zijn Healy sprite als snelste met een tijd van 2.0.8.225 en een 7e plaats overall . Op de 2e plaats Albert v.d. Wal met de V8 en 3e Kees Rozema met de MGA . Bij de 1e race op zaterdag was Tim wederom de snelste , Kees 2e en Alex de Boom 3e. De uitslag van de 2e race op zondag was gelijk aan de eerste op zaterdag. Race 3 op zondag was een regenrace waarbij Melle v.d Wal een goede bandenkeus had gemaakt en daardoor op de derde plaats achter Kees Rozema eindigde die 2e werd. Tim Cairns was ook nu de snelste met zijn Healy Sprite.
Voor de punten deed Kees Rozema wederom goede zaken, Tim Cairns deed als gastrijder niet mee voor het puntenklassement dus was het 3 maal volle bak voor Kees die nu met ruime voorsprong op de eerste plaats staat in het punten klassement. 2e plaats over het hele weekend was voor Alex de Boom en de 3e voor Theo van de Heuvel.

De eerste race van dit jaar op het mooie circuit van Hockenheim en starte met een kwalificatie op vrijdag 9 uur .
In deze kwalificatie werd al duidelijk dat Kees Rozema de zaken goed voor elkaar had , hij zette de beste tijd bij MG competitions en de 8e tijd overall , 2e werd Theo van den Heuvel en derde Alex de boom . Bij race 1 op zaterdag was het weer Kees Rozema op 1 en Alex de boom op 2 maar wel met de snelste rondetijd , 3e werd Theo van den Heuvel . Onze voorzitter Teun Bleijenberg viel uit met een geplofte koppakking en naar later bleek was er ook een probleem met de motor van Melle v.d. Wal . Er werd na de race flink gesleuteld om de MGB van Teun weer gereed te maken voor Race 2 en ook aan de MGB van Melle maar dat bleek een verloren zaak , de motor was gescheurd dus einde oefening .
Race 2 op Zondagochtend 9.00 uur was leuk om naar te kijken , Kees reed met afstand op de 1e plaats en Alex op 2 maar hij moest opgeven met een kapotte versnellingsbak . Theo van den Heuvel kwam hiermee op een mooie 2e plaats en Rinus Valentein werd 3e . Teun reed de race bijna uit maar zijn motor plofte op de finishlijn .
De volgende race is 2 en 3 mei op zandvoort