Racekalender 2020
Wegens de huidige omstandigheden omtrent het COVID – 19 virus zijn helaas alle evenementen met uitzondering van Dijon afgezegd door de organisatoren. De club onderzoekt of het mogelijk is om vervangende evenementen te rijden in de maanden september – december.
22 maart 2020: Trackday Spa Francorchamps, België -> afgezegd
17-19 april 2020: Hockenheimring, Duitsland – Preis der Stadt Stuttgart -> afgezegd
15-17 mei 2020: Oschersleben, Duitsland – Preis der Stadt Magdeburg -> afgezegd
12 – 14 juni 2020: Assen, Nederland – Hansa Pokal Rennen -> afgezegd
26 – 28 juni 2020: Spa Francorchamps, België -> afgezegd
28 – 30 augustus 2020: Zandvoort, Nederland – ADAC Noordzeecup -> afgezegd
2 – 4 oktober 2020: Dijon, Frankrijk – HVM MotorsCup

We rijden tegenwoordig met MG competitions mee in het Duitste Triumph competition kampioenschap.

Kwalificatie
1. Teun Bleienberg         2:08.767
2. Kees Rozema            2:08.788
3. Theo                         2:10.412

Uitslag race 1
1 Kees Rozema
2 Teun Bleijenberg
3 Ton Meijer

Uitslag race 2
1. Teun Bleijenberg
2. Ton Meijer
3. Kees Rozema

Uitslag race 3
1. Ton Meijer
2. Teun Bleijenberg
3. Kees Rozema

Totaaluitslag raceweekend Zandvoort

Uitslag Zandvoort
1e Teun Bleijenberg
2e Ton Meijer
3e Kees Rozema

Volledige uitslag (pdf)

14.-16. April Hockenheim Jim Clark 30 min. Qualy 30 min. Race1 60 min. Race2

Mai Zandvoort Historic Trophy 30 min Qualy 3 Races a 30 min.

13.-15. Mai Most Historic Grand Prix 20 min. Freies Fahren 40 min. Qualy 120 min. Race ( Finish im Dunkeln)

10-11 June Assen HARC Trophy 30 min. Qualy 3 Races a 30 min.

23.-25. Juni Spa Summer Classic 30 min. Qualy 2 Races a 45 min.

01.-03. Sep. Zandvoort Oldtimer GP 20 min. Qualy 2 Races a 20 min.

06.-08. Okt. Dijon Motors Cup 30. min. Qualy 30 min. Race1 60 min. Race2

De 5e race van dit seizoen vond plaats in Catwell Park een klein circuit met veel hoogteverschillen en veel groen.

Helaas weinig voorzieningen maar de uitstraling van deze baan maakt alles goed.

Zoals vaak in Engeland begon het bij aankomst te regenen en dat hield pas op toen we vertrokken, jammer maar een regenrace heeft ook zijn charme.

Melle vd Wal kon hier heel goed uit de voeten en won alle 3 de races in de MG Klasse en eindigde overall zelfs helemaal vooraan (2e overall in race 1 )

Teun had het ook naar zin en eindigde vlak achter Melle als 2e .

Kees Rozema eindigde als 3e .

De volgende race is tevens de laatste van dit seizoen en brengt ons naar Dijon

Ton Meijer

Zandvoort 2016

Na het waterballet van Hockenheim voelde Zandvoort als een warm bad, de zon  scheen er op los en het bleef droog dus alle ingrediënten voor een mooi raceweekend.  Het raceweekend  was wel enigszins gedevalueerd door het ontbreken van een aantal raceklassen was  de HARC genoodzaakt de vrij rijden  jongens op zaterdagochtend te laten rijden en daarna de races te laten starten. Voordeel  was wel dat we daardoor veel ruimte hadden om ons op te stellen .

Zaterdag om 14.00 uur startte de kwalificatie waarin kees Rozema  met 2.08.426 de snelste tijd neer zette . Aan het einde van de middag startte race 1 waar al snel  duidelijk werd dat Kees Rozema motorproblemen had en dat hij geen partij meer was voor Teun Bleijenberg die in een bloedvorm verkeerde. Teun werd 7e overall maar was de snelste van MG Competitions gevolgd door Alex de Boom en Theo vd Heuvel. Zelf ben ik niet gestart in race 1 omdat ik de slangen van de oliekoeler niet vertrouwde maar om race 2 wel te kunnen rijden ben ik nieuwe slangen gaan halen bij HP Hamer die speciaal voor mij zijn zaak nog even opende om mij aan nieuwe slangen te helpen waarvoor mijn dank. Zondag was ook weer een prachtige dag dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie racedag van te maken . Om 11 uur gingen we van start met race 2 ,Melle vd Wal en ondergetekende moesten achteraan starten omdat we niet gefinisht waren in race 1,ook in race 2 was Teun niet te houden  en weer de snelste van MG Competitions gevolgd door Alex de Boom en Theo vd Heuvel.  Om 16.00 uur ging race 3 van start , Teun had te veel van zijn motor gevraagd dus na 4 ronden moest hij opgeven, Melle had last van olielekkage waardoor zijn auto een rookspoor achter liet dat op een gegeven moment zo erg was dat hij de baan moest verlaten. De strijd ging verder tussen Alex de Boom , Theo vd Heuvel en Ton Meijer die ook nog een leuke strijd had met Robbert Jan  t Hoen  die uiteindelijk ook op moest geven door een kapotte koppeling. Al met al nog al wat uitvallers maar wel een leuke strijd voor het plubliek die zagen dat Alex de Boom 1e werd gevolgd door Theo vd Heuvel en Ton Meijer. Nu maar hopen dat Kees ,Melle,Teun en Robbert Jan de auto op tijdgereed hebben voor Spa  op 25 en 26 juni.

Tot Spa

Ton Meijer

Zoals elk jaar hebben we dit jaar ook weer de Spa Summer Classic op circuit Spa Francorchamps gereden, anders dan andere jaren rijden we dit jaar niet gezamenlijk met de Triumph-Competition. Helaas waren er te weinig startplaatsen beschikbaar, gelukkig konden wij ons wel inschrijven bij een andere klasse: Motorsport Morgan Challenge.
Tijdens de kwalificatie was het even aftasten hoe snel de deelnemers van de Morgan Challenge werkelijk waren, al snel bleek dat de MG’s prima tussen de Morgan’s passen. Er waren een groot aantal snelle Morgan’s, maar in het middelveld waren er genoeg gelijkwaardig aan de MG’s. Tijdens de kwalificatie was het zonnig weer, dus omstandigheden waren dus goed. Uiteindelijk bleek Kees Rozema in de MGA de snelste man, gevolgd door Cor Visser in de Austin Healey en Melle van der Wal in de MGB.

Op zaterdagmiddag om 12.40 was het tijd voor de eerste race, wederom waren de omstandigheden goed. Kees kon zijn pole position helaas niet behouden doordat Cor Visser hem al redelijk snel had ingehaald, na een korte strijd moest Kees hem laten gaan. Alex en Melle zijn hevig aan het strijden geweest voor plek 3 en 4, uiteindelijk is Alex 0,3 seconde voor Melle gefinisht. Uitslag race 1: 1. Cor Visser, 2. Kees Rozema, 3. Alex de Boom, 4. Melle van der Wal, 5. Theo van den Heuvel, 6. Rinus Valentein. Albert is helaas uitgevallen door een kapotte koppelingsplaat en Teun viel uit door motorische problemen. S’avonds zijn we met de gehele club uiteten geweest in Malmedy, vervolgens heeft een deel van de groep de avond afgesloten bij de bowlingbaan. Er kon gelukkig een borrel gedronken worden, onze race op zondag is namelijk pas om 17.15.

Op zondagmiddag was het tijd voor race 2, de race was helaas pas om 17.15 gepland waardoor we de gehele dag moesten wachten. Gelukkig waren er genoeg andere interessante races om te kijken. Race 2 was erg spannend, Kees, Cor en Alex hebben bijna de gehele race binnen een aantal seconde van elkaar gereden. Uiteindelijk bleek de Cor de snelste van het stel. Uitslag race 2: 1. Cor Visser, 2. Kees Rozema, 3. Alex de Boom, 4. Melle van der Wal, 5. Albert van der Wal, 6. Rinus Valentein. Theo, Ben en Teun zijn helaas alle 3 niet gestart door problemen. Next race: Assen.