Zoals elk jaar hebben we dit jaar ook weer de Spa Summer Classic op circuit Spa Francorchamps gereden, anders dan andere jaren rijden we dit jaar niet gezamenlijk met de Triumph-Competition. Helaas waren er te weinig startplaatsen beschikbaar, gelukkig konden wij ons wel inschrijven bij een andere klasse: Motorsport Morgan Challenge.
Tijdens de kwalificatie was het even aftasten hoe snel de deelnemers van de Morgan Challenge werkelijk waren, al snel bleek dat de MG’s prima tussen de Morgan’s passen. Er waren een groot aantal snelle Morgan’s, maar in het middelveld waren er genoeg gelijkwaardig aan de MG’s. Tijdens de kwalificatie was het zonnig weer, dus omstandigheden waren dus goed. Uiteindelijk bleek Kees Rozema in de MGA de snelste man, gevolgd door Cor Visser in de Austin Healey en Melle van der Wal in de MGB.

Op zaterdagmiddag om 12.40 was het tijd voor de eerste race, wederom waren de omstandigheden goed. Kees kon zijn pole position helaas niet behouden doordat Cor Visser hem al redelijk snel had ingehaald, na een korte strijd moest Kees hem laten gaan. Alex en Melle zijn hevig aan het strijden geweest voor plek 3 en 4, uiteindelijk is Alex 0,3 seconde voor Melle gefinisht. Uitslag race 1: 1. Cor Visser, 2. Kees Rozema, 3. Alex de Boom, 4. Melle van der Wal, 5. Theo van den Heuvel, 6. Rinus Valentein. Albert is helaas uitgevallen door een kapotte koppelingsplaat en Teun viel uit door motorische problemen. S’avonds zijn we met de gehele club uiteten geweest in Malmedy, vervolgens heeft een deel van de groep de avond afgesloten bij de bowlingbaan. Er kon gelukkig een borrel gedronken worden, onze race op zondag is namelijk pas om 17.15.

Op zondagmiddag was het tijd voor race 2, de race was helaas pas om 17.15 gepland waardoor we de gehele dag moesten wachten. Gelukkig waren er genoeg andere interessante races om te kijken. Race 2 was erg spannend, Kees, Cor en Alex hebben bijna de gehele race binnen een aantal seconde van elkaar gereden. Uiteindelijk bleek de Cor de snelste van het stel. Uitslag race 2: 1. Cor Visser, 2. Kees Rozema, 3. Alex de Boom, 4. Melle van der Wal, 5. Albert van der Wal, 6. Rinus Valentein. Theo, Ben en Teun zijn helaas alle 3 niet gestart door problemen. Next race: Assen.

Comments are closed.