Algemeen

Racekalender 2020
Wegens de huidige omstandigheden omtrent het COVID – 19 virus zijn helaas alle evenementen met uitzondering van Dijon afgezegd door de organisatoren. De club onderzoekt of het mogelijk is om vervangende evenementen te rijden in de maanden september – december.
22 maart 2020: Trackday Spa Francorchamps, België -> afgezegd
17-19 april 2020: Hockenheimring, Duitsland – Preis der Stadt Stuttgart -> afgezegd
15-17 mei 2020: Oschersleben, Duitsland – Preis der Stadt Magdeburg -> afgezegd
12 – 14 juni 2020: Assen, Nederland – Hansa Pokal Rennen -> afgezegd
26 – 28 juni 2020: Spa Francorchamps, België -> afgezegd
28 – 30 augustus 2020: Zandvoort, Nederland – ADAC Noordzeecup -> afgezegd
2 – 4 oktober 2020: Dijon, Frankrijk – HVM MotorsCup

We rijden tegenwoordig met MG competitions mee in het Duitste Triumph competition kampioenschap.

Kwalificatie
1. Teun Bleienberg         2:08.767
2. Kees Rozema            2:08.788
3. Theo                         2:10.412

Uitslag race 1
1 Kees Rozema
2 Teun Bleijenberg
3 Ton Meijer

Uitslag race 2
1. Teun Bleijenberg
2. Ton Meijer
3. Kees Rozema

Uitslag race 3
1. Ton Meijer
2. Teun Bleijenberg
3. Kees Rozema

Totaaluitslag raceweekend Zandvoort

Uitslag Zandvoort
1e Teun Bleijenberg
2e Ton Meijer
3e Kees Rozema

Volledige uitslag (pdf)

Onze races op Zandvoort zijn altijd goed voor een groot raceveld: bij de kwalificatie kwamen 33 auto´s in de baan. Onze Engelse gastrijder Tim Cairns kwalificeerde zich met zijn Healy sprite als snelste met een tijd van 2.0.8.225 en een 7e plaats overall . Op de 2e plaats Albert v.d. Wal met de V8 en 3e Kees Rozema met de MGA . Bij de 1e race op zaterdag was Tim wederom de snelste , Kees 2e en Alex de Boom 3e. De uitslag van de 2e race op zondag was gelijk aan de eerste op zaterdag. Race 3 op zondag was een regenrace waarbij Melle v.d Wal een goede bandenkeus had gemaakt en daardoor op de derde plaats achter Kees Rozema eindigde die 2e werd. Tim Cairns was ook nu de snelste met zijn Healy Sprite.
Voor de punten deed Kees Rozema wederom goede zaken, Tim Cairns deed als gastrijder niet mee voor het puntenklassement dus was het 3 maal volle bak voor Kees die nu met ruime voorsprong op de eerste plaats staat in het punten klassement. 2e plaats over het hele weekend was voor Alex de Boom en de 3e voor Theo van de Heuvel.

De eerste race van dit jaar op het mooie circuit van Hockenheim en starte met een kwalificatie op vrijdag 9 uur .
In deze kwalificatie werd al duidelijk dat Kees Rozema de zaken goed voor elkaar had , hij zette de beste tijd bij MG competitions en de 8e tijd overall , 2e werd Theo van den Heuvel en derde Alex de boom . Bij race 1 op zaterdag was het weer Kees Rozema op 1 en Alex de boom op 2 maar wel met de snelste rondetijd , 3e werd Theo van den Heuvel . Onze voorzitter Teun Bleijenberg viel uit met een geplofte koppakking en naar later bleek was er ook een probleem met de motor van Melle v.d. Wal . Er werd na de race flink gesleuteld om de MGB van Teun weer gereed te maken voor Race 2 en ook aan de MGB van Melle maar dat bleek een verloren zaak , de motor was gescheurd dus einde oefening .
Race 2 op Zondagochtend 9.00 uur was leuk om naar te kijken , Kees reed met afstand op de 1e plaats en Alex op 2 maar hij moest opgeven met een kapotte versnellingsbak . Theo van den Heuvel kwam hiermee op een mooie 2e plaats en Rinus Valentein werd 3e . Teun reed de race bijna uit maar zijn motor plofte op de finishlijn .
De volgende race is 2 en 3 mei op zandvoort